Loading Events

Speaker: Vincent van der Velden, Afdeling Immunologie, ErasmusMC, Rotterdam (Nederland)

Cytognos en Sanbio organiseren een webinar: ‘Flowcytometrische diagnostiek van acute leukemie met de Acute Leukemia Orientation Tube’ op donderdag 15 april 2021 om 11:00 AM CEST.

De webinar ‘Flowcytometrische diagnostiek van acute leukemie met de Acute Leukemia Orientation Tube’ wordt gehouden door Vincent van der Velden. Vincent is werkzaam op het Erasmus Universitair Medisch Centrum Rotterdam (Erasmus MC), sinds 1998 werkt hij op het gebied van immunologisch onderzoek, met speciale aandacht voor hematologische maligniteiten en doelgerichte therapieën. Sinds 2000 is hij hoofd van de groep Leukemie en Lymfoom Diagnostiek. In 2009 werd hij geregistreerd als Medisch Immunoloog door het Nederlands College van Medisch Immunologen. Daarnaast is hij momenteel bestuurslid van EuroFlow, en adviseur van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Cytometrie.

Acute leukemieën omvatten een heterogene groep van kwaadaardige ziekten die worden gekenmerkt door klonale expansie van immuun hematopoëtische precursors. Onderscheid tussen de verschillende vormen van acute leukemie is cruciaal omdat de prognose en behandeling verschilt. Flowcytometrie speelt een fundamentele rol bij de diagnostiek van acute leukemieën omdat middels immunofenotypering de betrokken cellijn kan worden bepaald. Door gebruik te maken van databases kan deze diagnostiek verder worden gestandaardiseerd zodat betrouwbare en reproduceerbare data kunnen worden gegenereerd.

Key-Learning points tijdens dit webinar:

  • De ALOT buis maakt een goede en betrouwbare lijn-definitie van de acute leukemie mogelijk
  • Database-ondersteunde gating en identificatie van celpopulaties in combinatie met database-ondersteunde classificatie van de acute leukemiecellen maakt een snelle, gedetailleerde, objectieve en reproduceerbare diagnostiek mogelijk

11 AM GMT+2 (Madrid, Spain)
11 AM GMT+2 (Amsterdam, Netherlands)
5 PM GMT+8 (Beijing, China)
7 PM GMT +1 (Sydney, Australia)
6 AM GMT-3 (Rio de Janeiro, Brasil)
5 AM GMT-4 (New York, NY, USA)
2 AM GMT-7 (Los Angeles, CA, USA)
9 AM GMT (London, United Kingdom)

Check your local time

Open Infinicyt™ > Help > About Infinicyt™ to know this information: SN-123-4567